De locatie van het kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf ’t Treintje is gevestigd aan de Raadhuisstraat 14 in Alphen NB. In 2011 is het pand volledig verbouwd en ingericht tot kinderopvanglocatie. Het voldoet dus ook aan alle eisen hiervoor.

Bij binnenkomst valt het vele licht en de open sfeer meteen op, alle groepen zijn dan ook vanaf de centrale gang te zien. Drie stamgroepen bevinden zich aan de rechterkant van de hal. Ze hebben allemaal een eigen slaapkamer en zijn met elkaar verbonden door middel van sanitaire ruimtes, waar zich de kindertoiletten, verschoonruimte en keuken bevinden. De vierde groep bevind zich aan de linkerkant van de hal en grenst aan het kantoor. De groepsruimtes zijn ingericht op de leeftijd van de kinderen waarbij veiligheid en uitdaging belangrijke speerpunten zijn.

We hebben een “snoezelruimte” die we regelmatig anders inrichten; de ene keer met grote chill stoelen en boekjes en de andere keer met een groot luchtbed, rustgevende muziek en bewegende lampjes. Verder beschikken we over een kantoor, ontvangstruimte, wasruimte en een opbergruimte. We hebben voldoende plaats om Maxi Cosi stoeltjes en wandelwagens kwijt te kunnen.

Buitenspeelruimte

We zijn super trots op onze buitenspeelruimte. Deze ligt achter het kinderdagverblijf en is geheel afgesloten, zodat we de veiligheid van de kinderen goed kunnen waarborgen. De kinderen kunnen lekker spelen in de kruiptunnel, de zandbak, bungelen in de schommelstoelen, of spelen met het vele buiten speelgoed. Daarnaast hebben we een apart gedeelte voor de kleinere kindjes waarbij we een hekje kunnen sluiten zodat zij rustig kunnen spelen. De ondergrond is overal voorzien van gladde tegels en kunstgras zodat de kinderen naar hartenlust kunnen fietsen en rennen.

Aangrenzend hebben we een berging met buitenspeelgoed, denk hierbij aan: fietsjes, traptractors, poppenwagens, winkelwagentjes, keukenspullen, blokken en diverse ballen. Het spelaanbod wordt aangepast naar de leeftijd, samenstelling van de groep en het weer. Bij heel warm weer wordt er op verschillende manieren met water gespeeld of gepicknickt. Wanneer het erg koud is bieden we actieve spelletjes aan om het lekker warm te krijgen. We gaan altijd graag op pad met de grote bolderkarren.