Uk & Puk

Kwaliteit staat bij ons ook voor het motiveren en op de juiste manier uitdagen van de kinderen. Wij werken dan ook het gehele jaar door met de VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) methode ‘Uk & Puk’. Uk & Puk is een educatieprogramma voor kinderen van 0 tot 4 jaar met een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool. Het biedt een manier om gericht te werken aan de ontwikkeling van de kinderen.

Tijdens dit programma wordt er door middel van verschillende activiteiten kennis gemaakt met het ontdekken van dingen en het groeien en spelen van de kinderen. De methode bevat thematische activiteiten, deze thema’s en activiteiten komen uit de directe belevingswereld van jonge kinderen en spelen zich af in het hier en nu.

Uk & Puk heeft een extra thema voor kinderen die bijna 4 jaar zijn en dus naar de basisschool gaan. Met dit thema hebben ze een goede voorbereiding voor de overstap naar de basisschool.

Leren is leuk, maar het blijven kinderen. Bij Uk & Puk staat daarom spelen centraal. Spelen is ontdekken en groeien. Uk & Puk leert baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen.

Ouders worden ook actief betrokken bij de methode Uk & Puk. De kinderen mogen regelmatig een voorwerp van thuis meenemen en Puk de handpop mag soms gezellig komen logeren.